Hoş geldiniz. Balıkesir’de evlenmek isteyen bayanlar ile Balıkesir’de evlenmek isteyen erkekler için sayfamızda Balıkesir eş bulma kategorisinde bir alan oluşturduk.2014 den beri hizmet Balıkesir evlilik sitesi hizmeti veren evliliksayfasi.com’a giriş yapan çok sayıda Balıkesirlilerin evlenmelerine vesile olduk olmaya da devam ediyoruz.Evlenmek isteyen Balıkesirliler bizi tercih ediyor.
Balıkesir hakkında özet bilgi ; Güneyinde Manisa ve İzmir, batısında Ege Denizi ve Çanakkale, doğusunda Kütahya ve Bursa, kuzeyinde ise Marmara Denizi ile çevrilmiştir. Bu konumuyla Türkiye’nin Marmara ve Ege Denizi’ne açılan yeşil penceresidir. Balıkesir, Ege ve Marmara Denizlerine kıyıları olduğu için, tarihi en eski yerleşim bölgelerini kapsayan Arkaik Çağı’nın MÖ 3000 yılına dek uzanır. Bu bölgenin Antik Çağdaki adı MYSİA’dır. İlin, adını nereden aldığı hakkında değişik rivayetler vardır. Bir rivayette Paleo Kastro (Eski Hisar), bir başka söylentiye göre Bal-ı Kesr (Balı Çok), bir başka rivayette ise Pers Devlet adamı Balı-Kisra’nın adından, yâda Balak-Hisar veya Balık-Hisar’dan geldiği söylenir. 1071 Malazgirt Zaferi’nden sonra Anadolu`ya girmeye başlayan Türkler kısa zamanda Selçuklu Devleti idaresinde uçlara yığılmışlar, buralarda yeni yöreler fethedip, Beylikler kurmuşlardır.
Balıkesir, Marmara ve Ege Denizi’ne kıyı veren Türkiye’nin en çok adasını bünyesinde barındıran tarihi, kültürel ve doğal güzellikleriyle gerçek bir turizm cennetidir. Temiz deniz suyunun kumlu plajlara kavuştuğu, parlak yeşil renkli zeytinliklerle sarılmış koyları, irili ufaklı adaları, dünyada oksijenin en çok bulunduğu Homeros’un destanındaki İda Dağı, insanlara binlerce yıldır şifa dağıtan termal kaynakları ile Balıkesir, ülkede turizmin ilk başladığı yerlerdendir. Balıkesir, Milli Mücadele döneminde Kuvay-i Milliye ruhunun en derinden yaşatıldığı, Batı Anadolu’da ilk kurşunun atıldığı ve devlet örgütlenmesine benzer kurumsallaşmaya gidilmesiyle Yunanlılar’ın Ege’de ilerlemesini durdurmayı başardığı yerdir.
Balıkesir’i Balıkesir yapan değerlerin başında gelir kolonya. Şehrin birçok noktasında farklı markalar altında onlarca kolonya mağazası görmek mümkün. Balıkesir İli coğrafi şartları ve çeşitli etnik grupları coğrafyasında barındırması nedeniyle zengin bir mutfak kültürüne sahiptir. Ülkemizin her neresinde Balıkesir’in adı geçse, akıllara hemen “höşmerim” geliverir. Aslına bakılırsa, sadece Anadolu’da değil, Türk kültürünün yaşandığı başka coğrafyalarda da var olan bir “peynir tatlısı”dır
Nüfus ve gelişmişlik bakımından Türkiye’nin önde gelen ilçelerinden Bandırma, Türkiye’nin en büyük limanlarından birine sahiptir. Bulunduğu konum itibariyle gelişmiş bir liman kenti olan Bandırma, Balıkesir’in en gelişmiş ilçesi konumundadır.
İlçe ekonomisi 10.000 kişi istihdam etmektedir. Bu istihdam hacminin %50’si sanayi, %20’si tarım, %30’u hizmetler sektöründe çalışmaktadır. Sanayi sektöründe çalışan nüfusun %30’u tarıma dayalı sanayide, %10’u kimya sanayisinde, %5’i madencilik, %5’i makine sanayisinde çalışmaktadır. Bandırma’nın güneyinde, 1959 yılında Kuş cenneti Millî Parkı adıyla ulusal park ilan edilen “Kuş Cenneti” adıyla da bilinen Manyas Gölü bulunmaktadır. Bünyesinde 266 kuş,118 bitki, 23 balık ve sürüngen türleri barındırmasıyla hem ulusal hem de uluslararası önemli bir değere sahiptir.
Edremit, Balıkesir ilinin ikinci en büyük ilçesi olup zeytincilik ve Kaz Dağları ile tanınır. İç turizmin ilk önemli merkezlerinden olan Altınoluk, Akçay beldelerinin yanında Güre ve Zeytinli beldeleri berrak suları, plajları, kaplıcaları, doğal ve tarihi güzellikleriyle ilçenin önemli tatil merkezlerindendir. Özellikle Güre, sıcak su kaynaklarıyla ve termal turizmi ile dikkat çekmektedir. Zengin florası ve faunasıyla sadece Edremit’in değil Türkiye ve dünyanın sayılı güzelliklerinden olan Kaz Dağları kültür mirası olarak dikkat çekmektedir.
Ayvalık, Balıkesir’in Ege Bölgesi’nde kalan bir ilçesi olup Midilli Adası’nın tam karşısında kurulmuştur. Çam ormanları ve Zeytin bakımından zengin olan ilçe, Ege Denizi kıyısında olup Ayvalık Adaları adı verilen takımadalara sahiptir. Ayvalık’ın kuzeydoğusunda Gömeç, güneyinde İzmir İli’ne bağlı Dikili ve Bergama ilçeleri, batısında ise Ege Denizi bulunur. Zengin tarihi dokusunun yanında, büyüleyici tabiatıyla Türkiye’nin en güzel plajlarına sahip olan Ayvalık her yıl binlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yaparken, şehir yaşamından uzaklaşıp yeşille mavinin kucaklaştığı, eşsiz güzellikteki koyları ve 24 adası ile tam bir turizm cenneti konumundadır. Sarımsaklı Plajı, Cunda Adası, Şeytan Sofrası gezilip görülmeye değer turizm merkezlerinin başında gelmektedir. Sualtı zenginlikleri yönünden de oldukça iyi durumunda olan Ayvalık, 60’a yakın dalış bölgesiyle, sualtı fotoğrafçılarının ve dalgıçların vazgeçilmezleri arasında yer almaktadır. Turizmin yanında zeytin ve zeytinyağı üretimi de Ayvalık ekonomisine önemli katkılar sağlamaktadır. Bugün özellikle zeytin ağacıyla örtülü topraklarıyla Ayvalık, 2.5 milyon zeytin ağacıyla Ege’nin zeytin başkenti durumundadır.
İlçe Merkezi, denizden 4 km. içeride olup, denizden 10 m. yüksekliktedir. Akdeniz ve Ege iklimlerinin karakteristik özelliğini gösterir. Ekonomisi tarıma dayalıdır. Turizm de en önemli gelir kaynaklarındandır. Körfez Havaalanı da ilçeye ulaşımda çok önemli bir olanak sağlamaktadır. Ege denizine 17 km uzunluğunda kıyı bandı bulunan Burhaniye, ince ve temiz kumlu doğal plajları ile dikkat çekerken, Ören, Öğretmenevleri, Denetko ve Orjan ve Pelitköy plajları donanımlı ve büyük plajlarıdır. Ören ve Öğretmenler plajının, doğallığı bozulmamıştır ve suları temizdir. Dünya’da “denize girilebilirlik ölçütü” olan Mavi Bayrak ile ödüllendirilmektedir. İlçenin merkezine 4 km uzaklıkta, 17 km’lik plajın 1,5 km’sini oluşturan Ören plajı, altın kumlu sahilleriyle ünlü olup, ulusal ve uluslararası plaj voleybolu için idealdir. İlçenin sahillerinden Asya’nın en batısı olan Baba Burnu, Kaz Dağı, Ayvalık Adaları ve Midilli görünürken plajlar, gün batımıyla turistlerin ilgi odağı olmaktadır.
Erdek, Marmara Denizi’ne doğru uzanan Kapıdağ Yarımadası’nda Erdek Körfezi’nde yeralır. Tarihi M.Ö. 7.yy başında Miletoslular’a kadar dayanan Erdek, uzun yıllardır iç turizm merkezlerinden biridir. Çakılsız ve altın renkli uzun kumsallarıyla Türkiye’nin en güzel tabii plajlarına sahiptir. Köyleri, zengin bitki örtüsü ve ıssız koylarıyla yerli turizmin başladığı ilk merkez olma özelliği taşımaktadır. İlçenin en önemli tarımsal faaliyeti zeytinciliktir. Bunun yanı sıra kırmızı soğan üretimi ve balıkçılık da bol miktarda yapılmaktadır.
Balıkesir’in kuzeydoğusunda yer alan Susurluk; İstanbul, Bursa, İzmir ve Balıkesir yolu üzerinde yolcuların dinlenmek için uğrak mekanı haline gelmiştir. 0
bURsa-İzmir karayolu üzerinde pek çok dinlenme tesisi bulunmasından dolayı dinlenme tesisleri ve beraberindeki fabrika satış mağazaları ilçe ekonomisine ve istihdama çok büyük katkılar sağlamaktadır.Mihaliç peynirli tost ve ayran vazgeçilmezler arasında yer almaktadır.O malum kazayla akıllara gelse de Susurluk, Ayranı ile meşhurdur.
Pirinciyle dünyaya adını duyurmuş olan Gönen, ilçe ekonomisinde önemli bir güce sahiptir. İlçe ekonomisi her ne kadar tarım ve hayvancılığa dayansa da son zamanlarda sanayileşme sürecine girmiş bir ilçedir. Gönen turizm alanında sağlık turizmi, eko turizm ve kongre turizmi konularında çok ciddi potansiyeli bulun- maktadır. Dünyaca ünlü kaplıcaları ve termal merkezleriyle geçmişten günümüze şifa dağıtmaya devam etmektedir.
İlçe ayrıca bir kültür haline gelen “İğne Oyası” ile de adını duyurmuştur. İlçeye kurulan ‘’Oya Pazarı’’na alışveriş için gelenler İlçe turizmine hareketlilik getirmektedir.
Size Balıkesir’de eş arayan insanlarla tanışmak istiyorsanız doğru yerdesiniz.Burada evlilikler hızlı kolay ve güvenilirdir.Kısmetiniz açık olsun.